Volledig scherm
© ANP

Grote zoekactie na gewelddadig zedenmisdrijf in Zelhem

ZELHEM - Een vrouw van middelbare leeftijd uit Zelhem is zaterdagavond rond 23.40 uur door een man de struiken in getrokken op de Boeninksteeg in haar woonplaats. Daarbij is volgens de politie veel geweld gebruikt. De politie spreekt van een zedenmisdrijf maar wil, om het slachtoffer te beschermen, niet zeggen wat er precies is gebeurd.

„Maar dat we het ernstig zedenmisdrijf noemen, zegt wel genoeg”, vertelt de woordvoerder. Het misdrijf speelde zich af op de Boeninksteeg in het buitengebied tussen Zelhem en Doetinchem. De vrouw fietste volgens de politie over de weg toen ze werd overmeesterd door de man.

Getuigen gezocht
De politie is een buurtonderzoek gestart in de Boeninksteeg. Getuigen die mogelijk iets gezien hebben, wordt gevraagd zich bij de politie te melden.

  1. Woonzorgcentrum De Bundeling
in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo wordt gesloopt. Het gebouw uit de jaren zeventig is ´op´, aldus Hendrik Mulder, projectleider bij woningcorporatie ProWonen. Omdat de huidige bewoners op steeds hogere leeftijd hun intrede doen, veel meer hulp en ook meer instrumenten als rollators en tilliften nodig hebben, voldoen de huidige kleine kamers in het centrum niet meer, zegt Frederik Lindenhovius, manager bij zorgaanbieder Sensire. 

Achterhoek