Volledig scherm
© ANP Kippa

Orpheus klaar voor nieuw seizoen

APELDOORN - Meer voorstellingen, meer service, klantvriendelijker en lief voor theatervrienden. Orpheus wil wat moois van het nieuwe theaterseizoen maken en verruimt met onmiddellijke ingang de mogelijkheid om kaartjes te kopen. Op werkdagen is de kassa voortaan open van 9 tot 19 uur en in het weekend is het mogelijk om telefonisch kaarten te bestellen.

Symbolisch voor zoveel klantvriendelijkheid is de vernieuwde entree aan de zuidkant ('oude ingang') en het kleurgebruik binnen dat de ietwat kille betonnen buitenkant van het in de Moderne Beweging-stijl opgetrokken gebouw moet compenseren. Het nieuwe, kleurrijke logo past zich daarbij aan. Borden aan de buitenkant geven duidelijk aan waar bezoekers zich moeten vervoegen.

Orpheus heeft een redelijk jaar achter de rug. Het theater dat zo'n 12.000 meer toeschouwers mocht verwelkomen dan in het slappe jaar daarvoor. Het aantal voorstellingen gaat komend seizoen omhoog, waarvan vooral de Hanoszaal en de Rabobankzaal profiteren. Grote cabaretiers zijn dit jaar in de Koning Willem-Alexanderzaal te verwachten. Van Youp van 't Hek tot Jochem Myjer. De musical is zwaar op z'n retour. Theaterconcerten (Golden Earring en Racoon) komen daarvoor in de plaats.

Extra aandacht is er voor de Vrienden van Orpheus, met zo'n 2000 leden een van de grootste clubs van Apeldoorn. Ze zijn onderverdeeld in vrienden, goede vrienden en hartsvrienden (al naar gelang hun financiële ondersteuning) en worden in de watten gelegd. Op woensdagavond 5 juni is er een verrassende seizoenpresentatie in de Rabobankzaal. Wie daar bij wil zijn wordt verzocht zich te melden via kassa@orpheus.nl. Veel meer informatie over het nieuwe theaterseizoen is te lezen in de Stentor van vandaag.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn