Neuropsycholoog Erik Scherder vertelde op vaak hilarische wijze aan het publiek hoe de hersenen werken tijdens de benefietavond in Ruurlo.
Volledig scherm
Neuropsycholoog Erik Scherder vertelde op vaak hilarische wijze aan het publiek hoe de hersenen werken tijdens de benefietavond in Ruurlo. © Foto Jan Houwers

Benefietavond voor Rita uit Borculo levert 17.500 euro op

BORCULO - De benefietavond voor Rita van Wessel, die zaterdagavond in zaal Kerkemeijer in Borculo werd gehouden, heeft 17.500 euro opgebracht. Dit maakte Marco Dijkman, voorzitter van de Stichting Rita, aan het einde van de avond bekend. Daarmee staat de teller nu op ruim 127.000 euro.

Zo'n 250 mensen waren gisteren aanwezig op de avond die werd gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Belangrijkste gast van de avond was neuropsycholoog Erik Scherder. Hij vertelde op vaak hilarische wijze aan het publiek hoe de hersenen werken. Ook traden diverse muziekgezelschappen op en werden enkele sporters door Van Nieuwkerk ondervraagd.

De inzamelingsactie is voor de Ruurlose Rita van Wessel die vorig jaar februari getroffen werd door een hersenstaminfarct. Ze is nu aan het revalideren in de Verenigde Staten. Het geld is bedoeld voor haar therapie. Er was ook nog even via een skypeverbinding contact met Rita en haar man en dochter, die eveneens in Amerika verblijven. Rita was zichtbaar ontroerd door de benefietactie. Ze kan als gevolg van de infarct niet praten. Ze gaf antwoord op vragen via een spraakcomputer.

  1. Woonzorgcentrum De Bundeling
in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo wordt gesloopt. Het gebouw uit de jaren zeventig is ´op´, aldus Hendrik Mulder, projectleider bij woningcorporatie ProWonen. Omdat de huidige bewoners op steeds hogere leeftijd hun intrede doen, veel meer hulp en ook meer instrumenten als rollators en tilliften nodig hebben, voldoen de huidige kleine kamers in het centrum niet meer, zegt Frederik Lindenhovius, manager bij zorgaanbieder Sensire. 

Achterhoek