Het team van de school in Borculo.
Volledig scherm
Het team van de school in Borculo.

Da Vinci Berkelland in finale Mensa SlimmerIQuiz

BORCULO - Een team van basisschool Da Vinci Berkelland strijdt woensdag in een landelijke scholenwedstrijd voor zeer intelligente kinderen.

De Mensa SlimmerIQuiz gaat niet om het reproduceren van weetjes of antwoorden, maar meer over logica en 'out of the box' denken, vertelt leerkracht Wieke Stegink.

Da Vinci Berkelland heeft afgelopen week de regionale strijd van de Quiz gewonnen. Het team bestond uit drie kinderen uit groep 7 en 8: Thomas Oostenbrink, Arend Waalderbos en Gijs Krieger.

De landelijke finale is deze week op de Universiteit van Amsterdam. Mensa is een internationale vereniging voor mensen met een zeer hoge algemene intelligentie.

  1. Woonzorgcentrum De Bundeling
in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo wordt gesloopt. Het gebouw uit de jaren zeventig is ´op´, aldus Hendrik Mulder, projectleider bij woningcorporatie ProWonen. Omdat de huidige bewoners op steeds hogere leeftijd hun intrede doen, veel meer hulp en ook meer instrumenten als rollators en tilliften nodig hebben, voldoen de huidige kleine kamers in het centrum niet meer, zegt Frederik Lindenhovius, manager bij zorgaanbieder Sensire. 

Achterhoek