Volledig scherm
© Thinkstock

Inbraakgolf in Berkelland: zeven dagen, zes inbraken

EIBERGEN/ RUURLO - In een tijdsbestek van een week zijn zes inbraken gepleegd in verschillende dorpen in Berkelland: drie in Eibergen, twee in Ruurlo en één in Borculo.

In die laatste plaats was de inbraak op woensdag 19 oktober, op klaarlichte dag in een huis aan de Ruurloseweg. Er was niemand thuis op het moment van de inbraak.

Ruurlo
Datzelfde geldt voor twee inbraken in dezelfde straat in Ruurlo, enkele dagen eerder. Daar werd vrijdag 14 oktober ingebroken in twee huizen aan de Loolaan.

Eibergen
Een dag daarvoor had een inbreker al toegeslagen in een huis aan de Lindveldseweg in Eibergen. Dat terwijl de 95-jarige bewoner thuis was. De man lag in bed, hoorde de inbreker, zocht hem op en gaf hem een trap. Daarop vluchtte de inbreker.

In Eibergen waren in de week daarop nog eens twee inbraken: op zondag 16 oktober aan de Ramsbeekweg en op donderdag 20 oktober aan de Larixweg. In beide gevallen was niemand thuis en zijn diverse diverse goederen gestolen.

Onderzoek
De politie onderzoekt of de zaken verband houden met elkaar en vraagt mensen met informatie zich te melden.

  1. Woonzorgcentrum De Bundeling
in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo wordt gesloopt. Het gebouw uit de jaren zeventig is ´op´, aldus Hendrik Mulder, projectleider bij woningcorporatie ProWonen. Omdat de huidige bewoners op steeds hogere leeftijd hun intrede doen, veel meer hulp en ook meer instrumenten als rollators en tilliften nodig hebben, voldoen de huidige kleine kamers in het centrum niet meer, zegt Frederik Lindenhovius, manager bij zorgaanbieder Sensire. 

Achterhoek