Volledig scherm
© Mark Mensink

Leerlingen Staring College lanceren eigen webshop

BORCULO - Mutsen, shawls, sieraden en gel. Dat verkopen leerlingen van het Staring College in Borculo sinds maandag via een webshop. Het Staring College is een van de eerste scholen die zo'n digitaal verkoopplatform hebben.

De webshop www.staringshop.nl ging maandagmiddag na een half jaar voorbereiding online. Tien vmbo-leerlingen hebben de webshop onder begeleiding van twee docenten en een deskundige op poten gezet. Staring College introduceerde vorig jaar het keuzevak webshop. Online winkelen wordt steeds populairder. Dat was voor de school reden om de ondernemers van morgen daar op voor te bereiden. Een schoolwebwinkel koppelt theorie en praktijk aan elkaar, is het idee.

Schoolwebshops schieten voorzichtig wortel. Er zijn nu verspreid over het land tien basisscholen en twaalf middelbare scholen die met zo'n initiatief bezig zijn. Het Staring College is een van de eerste scholen die na een periode van droog oefenen echt 'live' gaan met de webshop.

  1. Woonzorgcentrum De Bundeling
in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo wordt gesloopt. Het gebouw uit de jaren zeventig is ´op´, aldus Hendrik Mulder, projectleider bij woningcorporatie ProWonen. Omdat de huidige bewoners op steeds hogere leeftijd hun intrede doen, veel meer hulp en ook meer instrumenten als rollators en tilliften nodig hebben, voldoen de huidige kleine kamers in het centrum niet meer, zegt Frederik Lindenhovius, manager bij zorgaanbieder Sensire. 

Achterhoek