Volledig scherm
© Thinkstock

Markt in Berkelland duurder uit

BORCULO/RUURLO - Marktkooplui in Berkelland zijn volgend jaar een stuk duurder uit. Het tarief voor een standplaats stijgt volgend jaar met 18 procent; de rekening voor elektriciteit met 40 procent.

De gemeente Berkelland is naar eigen zeggen genoodzaakt om de tarieven te verhogen. De afgelopen jaren dekten de inkomsten de kosten niet; de opbrengt bleef onder de door de gemeente geraamde inkomsten. Daarom gaan de tarieven volgend jaar omhoog.
Een vaste plaats kost volgend jaar 74,88 euro per strekkende meter, staat in het voorstel dat het college van burgemeester en wethouders voorlegt aan de gemeenteraad. Dit jaar is dat ruim 63 euro.

  1. Woonzorgcentrum De Bundeling
in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo wordt gesloopt. Het gebouw uit de jaren zeventig is ´op´, aldus Hendrik Mulder, projectleider bij woningcorporatie ProWonen. Omdat de huidige bewoners op steeds hogere leeftijd hun intrede doen, veel meer hulp en ook meer instrumenten als rollators en tilliften nodig hebben, voldoen de huidige kleine kamers in het centrum niet meer, zegt Frederik Lindenhovius, manager bij zorgaanbieder Sensire. 

Achterhoek