Volledig scherm

Ook bij renovatie plek voor stagiairs bij ProWonen

BORCULO - Woningcorporatie ProWonen is als leerlingbouwplaats een geschikte partij. Dat zegt wethouder Patricia Hoytink van Berkelland naar aanleiding van het vaststellen van nieuwe prestatieafspraken met ProWonen.

Opleidingen komen onder druk te staan, omdat er minder nieuwbouw is, waardoor ook het aantal stageplaatsen is gedaald. Hoytink: "Maar we willen ook dat jongeren in de regio blijven. ProWonen is een partij waar renovatie- en onderhoudsprojecten worden uitgevoerd. Waarom daar dus niet leerlingbouwplaatsen inrichten?"

Ook met de huurdersverenigingen die aan ProWonen zijn verbonden, wil Berkelland nader contact. Het gaat om de verenigingen in Borculo en De Naobers in Eibergen en Neede.

  1. Woonzorgcentrum De Bundeling
in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo wordt gesloopt. Het gebouw uit de jaren zeventig is ´op´, aldus Hendrik Mulder, projectleider bij woningcorporatie ProWonen. Omdat de huidige bewoners op steeds hogere leeftijd hun intrede doen, veel meer hulp en ook meer instrumenten als rollators en tilliften nodig hebben, voldoen de huidige kleine kamers in het centrum niet meer, zegt Frederik Lindenhovius, manager bij zorgaanbieder Sensire. 

Achterhoek