Volledig scherm
© Thinkstock

Raad Berkelland akkoord met begroting

BORCULO - De Berkellandse gemeenteraad heeft woensdagavond de gemeentebegroting voor volgend jaar ongewijzigd vastgesteld. Slechts één voorstel tot wijziging werd ter stemming gebracht: de PvdA stelde voor het tarief voor afvalstoffenheffing in 2017 gelijk te houden aan het tarief van dit jaar.

Dat zou de gemeente ruim 280.000 euro aan inkomsten schelen. De PvdA kreeg slechts steun van VVD en GroenLinks voor het idee, waarmee het amendement werd verworpen.

Verschillende partijen hadden wel inhoudelijk aanmerkingen op wat het Berkellandse college voor volgend jaar van plan is. VVD-fractievoorzitter Gerjan Teselink waarschuwde dat de gemeente de burger opzadelt met een lastenverhoging. CDA-fractievoorzitter Gerard Hilhorst vond de begroting onoverzichtelijk.

  1. Woonzorgcentrum De Bundeling
in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo wordt gesloopt. Het gebouw uit de jaren zeventig is ´op´, aldus Hendrik Mulder, projectleider bij woningcorporatie ProWonen. Omdat de huidige bewoners op steeds hogere leeftijd hun intrede doen, veel meer hulp en ook meer instrumenten als rollators en tilliften nodig hebben, voldoen de huidige kleine kamers in het centrum niet meer, zegt Frederik Lindenhovius, manager bij zorgaanbieder Sensire. 

Achterhoek