Een traumahelikopter landde bij het ongeval.
Volledig scherm
Een traumahelikopter landde bij het ongeval. © GinoPress

Update | Gevallen motorcrosser Beltrum met traumahelikopter naar ziekenhuis

BELTRUM - Een motorcrosser is zondagochtend in het buitengebied van Beltrum gewond geraakt toen hij ten val kwam tijdens een offroadevenement. Het ongeluk gebeurde aan de Waterdijk. Het slachtoffer is per traumaheli naar het ziekenhuis in Nijmegen overgebracht

Aan het offroadevenement van MC Ruurlo namen zo'n 950 mensen uit het hele land deel. De gewonde motorrijder is geen lid van de Ruurlose vereniging en komt niet uit de regio.

Crosser reed alleen
,,Hij reed alleen over het parcours en is toen gevallen", zegt secretaris Dinie Stegeman. ,,Het betrof zondag een individuele rit over 52 km, waar de rijders zo lang over konden doen als ze willen." Omdat de motorrijders niet samen rijden, is de kans op ongelukken in principe minder groot dan tijdens een wedstrijd, meent de secretaris.

Evenement voortgezet
Het evenement is na het ongeval voortgezet.

  1. Woonzorgcentrum De Bundeling
in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo gaat tegen de vlakte

    Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo wordt gesloopt. Het gebouw uit de jaren zeventig is ´op´, aldus Hendrik Mulder, projectleider bij woningcorporatie ProWonen. Omdat de huidige bewoners op steeds hogere leeftijd hun intrede doen, veel meer hulp en ook meer instrumenten als rollators en tilliften nodig hebben, voldoen de huidige kleine kamers in het centrum niet meer, zegt Frederik Lindenhovius, manager bij zorgaanbieder Sensire. 

Achterhoek