50 paaldanseressen op uitvaart Taiwanese bestuurder

VideoDe uitvaart van de lokale Taiwanese bestuurder Tung Hsiang heeft deze week voor lange files gezorgd in Chiayi County. Vijftig paaldanseressen op de daken van vijftig jeeps bewezen de man in processie de laatste eer en trokken veel bekijks.

Volledig scherm
© AFP

Volgens zijn zoon wilde Hsiang, die op 29 december overleed, dat zijn uitvaart hilarisch zou worden. Aan de processie deden naast dansers ook drummers en vlaggendragers mee.

Processies met auto's zijn op zich niet ongewoon in Taiwan, maar in deze vorm was het volgens inwoners nog niet eerder vertoond. Het gebruik zou zijn oorsprong vinden in klaagvrouwen, die in vroeger tijden werden ingehuurd om te huilen bij begrafenissen.

Volledig scherm
© AFP
  1. Dubieuze bikiniwedstrijd voor stage in kernreactor
    Play

    Dubieuze bikiniwedstrijd voor stage in kernreactor

    In de Tsjechische stad Temelin was het bestuur van de plaatselijke kerncentrale op een wel heel bijzondere manier op zoek naar een stagiaire. Tien jonge dames moesten schaars gekleed op de foto in de centrale, waarna de foto's op Facebook werden geplaatst. Daar konden mensen stemmen op de mooiste vrouw, die uiteindelijk een tweeweekse stage mocht lopen. Op sociale media werd veel kritiek geuit. Zo vonden veel mensen het 'niet serieus' en 'walgelijk'. Het bestuur van de kerncentrale heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en gezegd dat alle dames uiteindelijk stage mogen lopen bij het bedrijf. Naar hun zeggen was dit 'een manier om technische opleidingen meer onder de aandacht te brengen'.