Volledig scherm
© Foto: ANP

Anna van der Breggen en Elis Ligtlee ontvangen lintje

HASSELT/EERBEEK - Olympische winnaars Anna van der Breggen uit Hasselt en Elis Ligtlee uit Eerbeek hebben woensdag een Koninklijke onderscheiding gekregen in de Ridderzaal. Dit kregen zij uit handen van minister van sport Edith Schippers.

Van der Breggen won op de wegrit goud en bij de keirin won Ligtlee de gouden plak. Zij zijn vanaf heden Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De olympische sporters die namens Nederland in Rio een medaille in de wacht wisten te slepen, werden woensdag gehuldigd in Den Haag. Eerst huldigde premier Mark Rutte hen in de Ridderzaal. Daarna was het de beurt aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima, die de sporters ook in het zonnetje zetten.

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen