Volledig scherm
© Thinkstock

Bibliotheek Brummen is van 9000 euro bezuiniging af

BRUMMEN - Een bezuiniging van 9000 euro voor de bibliotheek in Brummen en Eerbeek is van de baan. De Brummense gemeenteraad heeft daar donderdagavond toe besloten.

De korting zou gelden in de jaren 2017 tot en met 2020. Waarnemend directeur Mirjam Wijers heeft de afgelopen tijd aan de politiek duidelijk gemaakt dat dit relatief kleine bedrag voor de bibliotheek een flink verschil maakt.

De Brummense gemeenteraad heeft daar begrip voor. De bibliotheek kent een roerig jaar, met onder meer het onverwacht overlijden van de directeur en een verhuizing.

De raad besloot ook dat de komende tijd in kaart moet worden gebracht wat precies de taken van de bibliotheek zijn. De politiek wil er op die manier onder meer achter komen in hoeverre activiteiten van de bieb overlappen met het werk van de Stichting Welzijn Brummen.

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen