Bijeenkomst over nieuwe dorpsraad geheel Brummen

BRUMMEN - Een brug over de N348, verbetering van het centrum, de aanleg van een rondweg:er speelt genoeg in het dorp Brummen. Alleen al daarom is een krachtige dorpsraad welkom, vindt een aantal mensen.

Brummen kende enkele jaren geleden nog vier wijkraden, nu nog een. De overgebleven Wijkraad Brummen Centraal wil dat elke Brummenaar een dergelijk platform heeft om bij aan te kloppen. Daarom is de afgelopen tijd gewerkt aan het idee een dorpsraad voor heel Brummen op te tuigen.

De hoop is dat die 'een echte brug is tussen bewoners en gemeente en politiek'. De bedoeling is dat de dorpsraad op 1 januari begint. De werkwijze moet zich ontwikkelen in een proefperiode van één tot twee jaar. De plannen komen dinsdagavond aan de orde tijdens een bijeenkomst in het koetshuis naast het gemeentehuis (aanvang 20 uur).

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen