Volledig scherm
© Bert Jansen

Breukink mag veehouderij in Cortenoever verplaatsen

DEN HAAG/CORTENOEVER - Op een schoonheidsfoutje na heeft de Raad van State de verplaatsing van melkveehouderij Breukink naar een zijtak van de Cortenoeversweg goedgekeurd.

Alleen op het punt van de landschappelijke inpassing van de melkveehouderij heeft de Raad zelf het Brummense bestemmingsplan aangepast. Hoewel Breukink van plan is de nieuwe veehouderij te omringen met struikgewas en opgaande bomen, was dit niet keihard in het bestemmingsplan vastgelegd.

De Raad heeft nu alsnog de verplichting opgenomen dat er alleen vee in de stallen mag zodra Breukink de verplichte groensingels heeft aangelegd. Voor de rest heeft de Raad alle bezwaren van twee buren, waaronder collega-veehouder Wassink afgeschoten.

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen