Volledig scherm
Het Apeldoornse stadhuis biedt geen plek voor al zijn vijfduizend wielertruitjes, maar de mooiste shirts van verzamelaar Henk Theuns pronken in de ontvangsthal van het stadhuis © Rob Voss

Brummen verkoopt relikwieën van Giro d'Italia

BRUMMEN - Brummen doet een aantal overblijfselen van de Giro d'Italia in de verkoop.

De Italiaanse wielerronde deed op 8 mei onder meer Brummen aan. De gemeente verkoopt panelen met foto's van wielrenners die succesvol zijn geweest in de Ronde van Italië, onder wie Felice Gimondi en Eddy Merckx. De panelen (2,70 x 1,40m) hingen in het centrum tijdens de doorkomst van het Giro-peloton op 8 mei. De vier panelen gaan vanaf woensdag in de verkoop. De opbrengst is voor de Bas van de Goor Foundation.

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen