Volledig scherm
Dani rapt met leerlingen op de St. Pancratiusschool. © Johannes Rutgers

Geen drank, geen drugs in Brummen

BRUMMEN - Kinderen uit groep 8 van basisscholen in de gemeente Brummen buigen zich momenteel op creatieve manier over de risico's van drank en drugs.

Met een rap-workshop brengt de Stichting Welzijn Brummen het thema onder de aandacht. De Apeldoornse rapper Dani gaat de scholen af om samen met de kinderen een eigen tekst te verzinnen op het populaire rapnummer Drank en Drugs. Het refrein is in dit geval: 'Als ik ga chillen is dat geen probleem - ik neem niets - ik hou het safe - geen drank, geen drugs.'

De workshops lopen vooruit op een groot symposium over drank en drugs in de gemeente Brummen (4 november).

Leerlingen van de St. Pancratiusschool in Brummen rappen over drank en drugs. Lees meer: www.destentor.nl/1.6517126
  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen