Volledig scherm
Archieffoto ANP

Honderden handtekeningen tegen bordeel Eerbeek

EERBEEK - Bewoners van de Loenenseweg en de Polweg in Eerbeek maken zich ernstig zorgen over de plannen voor een seksinrichting aan de Loenenseweg. Het buurtcomité Geen Bordeel Eerbeek heeft inmiddels 560 handtekeningen ingezameld tegen de komst van een bordeel.

De eigenaar van het perceel aan de Loenenseweg 140 in Eerbeek heeft bij de gemeente Brummen een vergunningaanvraag ingediend om de seksinrichting te mogen vernieuwen. Tot een paar jaar geleden was daar reeds een prostituee actief. Het is evenwel onduidelijk wat de exacte plannen nu zijn. De eigenaar is tot dusver onbereikbaar voor een toelichting.

De vergunning die is aangevraagd, wordt nu getoetst aan allerlei regelgeving. De vergunning is nog niet verleend. Het gaat nu overigens alleen nog maar om het bouwplan. Voor de exploitatie - dus wat er in het pand gaat gebeuren - gelden andere regels en procedures. Daarvoor is een zogenoemde exploitatievergunning nodig. Die vergunning is volgens de gemeente nog niet aangevraagd.

Hoe dan ook maken buurtbewoners zich zorgen. Het opgerichte buurtcomité Geen Bordeel Eerbeek bestaat uit zes huishoudens. Het comité vertegenwoordigt naar eigen zeggen 28 huishoudens van de Loenenseweg en de Polweg. Het comité heeft een reeks bezwaren. Buurtbewoners zitten niet te wachten op zo'n voorziening naast hun deur. Zij vrezen onder meer voor waardevermindering van hun huizen. Comitéleden hebben inmiddels in Eerbeek op straat 560 handtekeningen ingezameld tegen de komst van een bordeel. Dat aantal loopt volgens een woordvoerder van het comité de komende dagen nog op. Handtekeningenlijsten die her en der zijn neergelegd, moeten nog worden opgehaald.

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen