Volledig scherm
De versierselen die horen bij de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © DG

Onderscheiding brandweermannen Eerbeek

EERBEEK - De Eerbeekse brandweermannen Ludwig Egbers en Jaap Stolk hebben zaterdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer van de gemeente Brummen. De mannen hebben zich respectievelijk ruim 26 en 27 jaar vrijwillig ingezet voor de brandweer.

Er was verder aandacht voor het 25-jarig jubileum van Harry Tabor, en er werd afscheid genomen van Leo Thomassen, die ruim 36 jaar betrokken is geweest bij post Brummen.

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen