Volledig scherm
De Pinkstermarkt is een publiektrekker van formaat in Brummen. © Archief/Ronny te Wechel

Optimisme over doorstart Pinkstermarkt Brummen

BRUMMEN - De poging het Pinksterevenement in Brummen te redden krijgt een vervolgbijeenkomst. De gemeente Brummen concludeert dat er in elk geval genoeg mensen zijn die iets willen betekenen, en heeft er vertrouwen in dat er ook een editie 2017 komt. Toch ziet een van de huidige organisatoren, Joost Dekkers, het nog altijd somber in.

Dekkers organiseerde het meerdaagse evenement de afgelopen jaren samen met Marcella Nebbeling. De twee gaven onlangs aan de organisatie niet meer te kunnen behappen, en om die reden te zullen stoppen. Burgemeester en wethouders zien graag dat het grote evenement - een bundeling van sportieve en culturele activiteiten - blijft bestaan. Daarom was er maandagavond een bijeenkomst waarop iedereen kon meedenken over manieren het Pinksterevenement overeind te houden.

Halve baan
Er zijn verschillende mogelijkheden aan de orde gekomen. Dé oplossing is er echter nog niet. Naar de mening van Dekkers is er geld nodig. ,,Je zou eigenlijk een halve fte (betaalde arbeidsplaats, red.) moeten hebben om de zaak professioneel bij elkaar te houden.'' Naast die beroepskracht zouden ongeveer zeven afdelingen met vrijwilligers zich elk op een speciale taak moeten richten - bijvoorbeeld marketing of techniek.

De gemeente Brummen stelt na de ,,boeiende en vruchtbare'' bijeenkomst van maandag vast dat 'er voldoende animo is om te helpen bij het organiseren van het evenement'. Er zijn ideeën voor zowel de korte als lange termijn, zegt woordvoerder Marieke Delen. Er komt een vervolgvergadering op een nog vast te stellen datum.

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen