Volledig scherm
De Pinkstermarkt is een publiektrekker van formaat in Brummen. © Archief/Ronny te Wechel

Reddingspoging voor Pinkstermarkt Brummen

BRUMMEN - De gemeente Brummen wil met een speciale bijeenkomst voorkomen dat de Pinkstermarkt ophoudt te bestaan. De hoop is dat zich op 31 oktober mensen melden - al dan niet met nieuwe ideeen - om het succesvolle evenement voor te zetten.

De markt is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een meerdaags programma met uiteenlopende activiteiten. Die groei is weliswaar een positieve ontwikkeling, maar tegelijk een knelpunt. De twee kartrekkers van huidige organisatie, Joost Dekkers en Marcella Nebbeling, hebben onlangs duidelijk gemaakt dat het opzetten van het evenement voor hen een te grote klus is geworden. Het is hen niet gelukt anderen te interesseren de organisatie over te nemen.

De gemeente Brummen zou het zeer betreuren als het Pinksterevenement verdwijnt, zegt woordvoerder Gert-Jan van Dijk. Burgemeester Van Hedel ziet de jaarlijkse activiteit zelfs als 'prachtige parel' in Brummen. ,,Daarom willen we - de burgemeester voorop - bekijken hoe we het kunnen ondersteunen.''

De gemeente roept daarom iedereen die er over wil meedenken, op 31 oktober naar de Bronckhorsthoeve te komen.

Aanmelden kan bij Kees Verspui van de gemeente Brummen, via k.verspui@brummen.nl

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen