ANP
Volledig scherm
ANP

Schooldirecteuren weerleggen kritiek smartphonegebruik

EERBEEK / WILP - ,,Dit is grote onzin! Onze scholieren zitten echt niet heel de dag op de tablet of smartphone.” Daarmee reageren directeuren van Steve Jobsscholen in deze regio op de kritiek van de Duitse geheugenonderzoeker Manfred Spitzer.

Die stelt dat scholen die veel met tablets werken aan kindermishandeling doen. Het kinderbrein zou niet ontwikkeld worden door het monotone swipen, het vegen op schermpjes. Terwijl het ouderwetse schrijven de hersenen juist stimuleert.

Steve Jobsscholen in deze regio, zoals OBS Sprankel in Eerbeek en OBS de Hagewinde in Wilp, wijzen de kritiek grotendeels van de hand. ,Diirecteur Joris Luesink van Sprankel: ,,De leerlingen zitten maximaal een uur op de iPad. Het is een misvatting dat we alles op de tablet doen. Ook hier wordt gewoon in schriftjes geschreven. En in de onderbouw verven en kleien ze.”

De Duitse psychiater Manfred Spitzer bracht recent zijn nieuwe boek Digiziek op de markt. Hierin betuigt Spitzer dat digitale media ervoor zorgen dat kinderen hun motoriek en zintuigen onvoldoende ontwikkelen.

Zutphen