Volledig scherm
ANP

Schooldirecteuren weerleggen kritiek smartphonegebruik

EERBEEK / WILP - ,,Dit is grote onzin! Onze scholieren zitten echt niet heel de dag op de tablet of smartphone.” Daarmee reageren directeuren van Steve Jobsscholen in deze regio op de kritiek van de Duitse geheugenonderzoeker Manfred Spitzer.

Die stelt dat scholen die veel met tablets werken aan kindermishandeling doen. Het kinderbrein zou niet ontwikkeld worden door het monotone swipen, het vegen op schermpjes. Terwijl het ouderwetse schrijven de hersenen juist stimuleert.

Steve Jobsscholen in deze regio, zoals OBS Sprankel in Eerbeek en OBS de Hagewinde in Wilp, wijzen de kritiek grotendeels van de hand. ,Diirecteur Joris Luesink van Sprankel: ,,De leerlingen zitten maximaal een uur op de iPad. Het is een misvatting dat we alles op de tablet doen. Ook hier wordt gewoon in schriftjes geschreven. En in de onderbouw verven en kleien ze.”

De Duitse psychiater Manfred Spitzer bracht recent zijn nieuwe boek Digiziek op de markt. Hierin betuigt Spitzer dat digitale media ervoor zorgen dat kinderen hun motoriek en zintuigen onvoldoende ontwikkelen.

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen