Volledig scherm
Geert Voskamp (links) en Cornelius Rogge zaterdag bij de boekpresentatie. © Sander grootendorst

Twee boekjes in één keer bij Geiten Pers

BRUMMEN - De vorige keer dat Cornelius Rogge uit Hall een boekje voor de Geiten Pers illustreerde, in boekhandel Primera in Brummen, was mei 2015, bij een verhaal van televisiemaker en dichter Wim Brands, die in april dit jaar overleed. Zaterdag was de bijna 84-jarige kunstenaar opnieuw op deze locatie.

Nu had hij het boekje ‘Langs het kanaal’ van Geert Voskamp van tekeningen voorzien. Voskamp (81), kunstenaar uit Dieren, had op zijn beurt Rogges tekst ‘De vlindervanger’ geïllustreerd. Er verschenen in de reeks van de Brummense uitgeverij dus meteen twee boekjes in één keer. De uitgaven, die acht euro per stuk kosten, kwamen mede tot stand dankzij Hans Broer, die de Geiten Pers runde samen met Marguerite Tuijn. Na zijn onverwachte dood in juli dit jaar zette Tuijn de uitgeverij voort.

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen