Volledig scherm
De opening van de zebra maakte zeker de kinderen blij. Foto: Kevin Hagens

Video | Eerbeek heeft primeur met verlicht zebrapad

EERBEEK Eerbeek heeft als eerste plaats ter wereld een (permanent) verlicht zebrapad. Onder het pad zijn led-lichtbakken gemonteerd. Een fraai gezicht, maar ook veiliger? Deskundigen betwijfelen dat.

De zon was achter de horizon verdwenen, bij de invallende duisternis floepte de straatverlichting aan en toen... 1, 2, 3: 's werelds eerste verlichte zebrapad was gisteravond een feit. Een wereldprimeur maar vooral een veilige oversteekplaats waar de Eerbeekse bevolking al lang op had gewacht.

Terschelling
Burgemeester Alex van Hedel en wethouder Luuk Tuiten van de gemeente Brummen zijn euforisch over 's werelds eerste verlichte zebrapad in hun gemeente. Zelfs burgemeester Bert Wassink van Terschelling is erbij om te kunnen genieten van de aanblik. Het zebrapad vormt het voorlopige sluitstuk van de herinrichting van het centrum van Eerbeek waarmee een oude wens van de bewoners in vervulling gaat. "Vooral voor mensen die slecht ter been zijn en ouderen voelden zich hier niet zo veilig. Bovendien helpt deze wereldprimeur mee om meer reuring en sfeer in ons dorp te brengen", zegt Tuiten.

Het kan zijn dat de video niet goed toont in de app of tablet. Klik dan hier.

Eerbeek heeft als eerste plaats ter wereld een (permanent) verlicht zebrapad. Onder het pad zijn led-lichtbakken gemonteerd. Een fraai gezicht, maar ook veiliger? Deskundigen betwijfelen dat. Lees verder: www.destentor.nl/1.6681292
  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen