Volledig scherm
Aanslag Parijs © RV

Internationale steun voor Frankrijk na aanslag

Internationaal is geschokt gereageerd op de aanslag op politieagenten op de Champs-Élysées donderdagavond.

De Amerikaanse president Donald Trump zei 'dat het vreselijk is wat er tegenwoordig in de wereld aan de hand is. We moeten sterk en alert blijven'

Een woordvoerder van de Britse regering deelde mee dat het Verenigd Koninkrijk de terreuraanval in Parijs veroordeelt. ,,De premier heeft haar condoleances aangeboden aan president Hollande."

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn liet weten dat 'we treuren om de slachtoffers en vastberaden aan de zijde van Frankrijk staan'.

  1. Dalí 28 jaar na zijn dood opgegraven - snor nog intact

    Dalí 28 jaar na zijn dood opgegraven - snor nog intact

    Artsen hebben gisteren DNA-monsters genomen van de Spaanse kunstenaar Salvador Dalí (1904-1989). Het lichaam van de schilder werd opgegraven nadat de rechter hier toestemming voor gaf. De 61-jarige María Pilar Abel hoopt via DNA-onderzoek te kunnen bewijzen dat zij een dochter is van Dalí. Het lichaam van de Spanjaard werd na zijn dood gebalsemd. ,,Zijn snor staat nog precies zoals hij het graag had: op tien over tien", vertelt Narcís Bardalet, die hielp bij het begraven en opgraven, aan het lokale radiostation RAC1.
  2. In beeld: Kos getroffen door beving van 6,7 op de schaal

    In beeld: Kos getroffen door beving van 6,7 op de schaal

    Het Griekse eiland Kos en de Turkse badplaats Bodrum zijn vannacht getroffen door een aardbeving. De beving had een kracht van 6,7 en veroorzaakte overstromingen in de Turkse badplaats Bodrum, waar eveneens veel Nederlanders vakantie vieren. Door de kleine vloedgolf als gevolg van de beving liepen gebouwen en straten onder water. In Kos stortte onder meer een bar in, waarbij twee doden vielen. Zeker twaalf mensen raakten zwaargewond. Hieronder een fotoserie van de huidige situatie.