Volledig scherm
Woningbouw. © Creative Commons

Diverse nieuwbouwplannen in startblokken in Lemelerveld

LEMELERVELD In de kanaalzone van Lemelerveld wordt gestart met woningbouw in verschillende deelprojecten.

Bij de Driepuntbrug komen twee appartementencomplexen en acht woningen in de stijl van de vroegere suikerfabriek. Er is nog één appartement te koop. Ook zijn er nog acht halfvrijstaande woningen te koop. De koopsom hiervan is 217.000 euro vrij op naam.

Het voormalig horecacomplex Jansen wordt nog dit jaar gesloopt en naar verwachting start de nieuwbouw van de appartementen en grondgebonden woningen in de loop van het voorjaar. Hier komen in totaal 21 woningen.

Een derde woningbouwontwikkeling in het kanaalvisie-gebied in Lemelerveld is het bestemmingsplan 'De Koppeling'. De invulling op deze plek vormt letterlijk de koppeling tussen de nieuwbouwwijken ten westen van het centrum en het ingrijpend vernieuwde dorpshart zelf.

In De Koppeling aan de noordkant van het kanaal komt een vrijstaande woning en naar keuze een 1, 2 of 3 onder een kap-woning in boerderijstijl. In de Mölnhoek, aan de zuidkant van het kanaal staat het kunstwerk 'Tolplaats' twee monumentaal ogende hekken met toegang tot het water. Bij dit kunstwerk aan de Mölnhoek worden kavels uitgegeven voor één tweekapper.

Uitgangspunt is wel dat de woning moet passen bij het kunstwerk. Daarmee wordt het als het ware een 'tolwoning' die een eenheid vormt met de plek aan het water.

De inschrijving voor de kavels aan de Mölnhoek is gestart en gaat via: www.dalfsen.nl/bouwkavels

De verkoop van de woningen bij de Driepuntsbrug gaat via Ten Broeke en locatie Jansen wordt verkocht door TML Makelaars in Nijverdal.

Vechtdal