Volledig scherm
© Thinkstock

Dwangsom blijft Dalfser slagerij boven hoofd hangen

DALFSEN - De dreiging van een dwangsom voor het roken van vlees blijft Slagerij Van Broekhuizen boven het hoofd hangen.

De bestuursrechter in Zwolle zag geen reden de Last onder dwangsom op te schorten in afwachting van de bezwaarprocedure die Van Broekhuizen voert tegen het besluit. Volgens de gemeente Dalfsen is er sprake van onaanvaardbare geurhinder rondom de zaak aan de Prinsenstraat. Dit zou veroorzaakt worden door het roken van vlees in een rookkast.

Vorige week daagde Van Broekhuizen samen met zijn vrouw en zoon, mede-eigenaren van het befaamde slagersbedrijf, de gemeente voor de bestuursrechter.

Schorsing
Hij vroeg schorsing van de last onder dwangsom die Dalfsen hem heeft opgelegd. De slager, bijgestaan door advocaat Robbers, wilde met de rechtszaak voorkomen dat hij een dwangsom krijgt opgelegd van 5.000 euro per overtreding. De gemeente heeft de vergunning voor het roken van vlees ingetrokken nadat er klachten kwamen van omwonenden. De slager heeft hoger beroep ingesteld tegen die beslissing van de gemeente.Het hoger beroep dient in december.

Geuroverlast
Bij de start van de slagerij in 2013, die vanwege ruimtegebrek vanuit Balkbrug verhuisde naar het toen leegstaande pand in Dalfsen, gaf de gemeente groen licht voor het realiseren van een afvoerpijp. De Nadat er klachten kwamen vanwege geuroverlast heeft de gemeente een onderzoek laten uitvoeren. Daaruit bleek dat er sprake is van onaanvaardbare geurhinder bij het roken van vlees.

Tegenrapport
Van Broekhuizen wil hier een tegenrapport over laten maken, advocaat Robbers zei hiermee bezig te zijn. In een maatwerkvoorschrift legde de gemeente op dat de geurhinder teruggebracht wordt naar het toegestane niveau.

Door met roken
De slager gaf vorige week aan dat hij doorgaat met het roken van vlees, ondanks de kans op een dwangsom. De gemeente heeft nog geen dwangsom kunnen opleggen omdat de handhavingsambtenaar ziek was en dus geen overtreding heeft kunnen constateren.

  1. Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    De Jeugd Ontmoetingsplek (JOP) in Dalfsen komt dan toch in het stationsgebied te staan. Alleen niet voor een door wethouder Jan Uitslag (CDA) voorgestelde periode van twee jaar, maar eerst voor zes maanden. In de tussentijd wordt gezocht naar een definitieve locatie, waarbij het logisch lijkt dat als het stationsgebied bevalt dit terrein wordt gehandhaafd. Het ingediende voorstel van de ChristenUnie om het eerst maar eens te proberen werd vanavond door een raadsmeerderheid gesteund.

Vechtdal