Volledig scherm
Henk en Dini Verweg uit Dalfsen spitsen hun oren in de Baarsmastraat. Waar komt toch de hoge toon vandaan die ze iedere ochtend en avond horen? © FFU Press Agency

Kapotte CV-ketel oorzaak van anderhalf jaar lang irritant geluid in Dalfsen

DALFSEN - „Eigenlijk was het iets heel simpels", zegt Trudie Kramer, bewoonster van de Baarsmastraat in Dalfsen over het geluid dat de bewoners in haar buurt al een tijdlang hindert. Het merkwaardige stofzuigergeluid bleek afkomstig van een kapotte cv-ketel, waarvan de lucht niet weg kon komen omdat een van de pijpen niet goed aansloot.

Ergens tussen de huizen van de Baarsmastraat en de achterliggende Bruinleeuwstraat zat het: een verdraaid irritant hoge toon, die maar zo een half uur aanhoudt. Iedere ochtend en iedere avond, legde Henk Verweg als aanwonende vorige week aan de Stentor uit. En met tussenpozen al zeker anderhalf jaar lang. Verweg: „Het moet dichtbij zijn, maar we komen er niet achter wat het is. Soms hoor je het, en dan denk je: het zit daar. Maar als je daar dan bent dan denk je weer dat het hier is. Heel frustrerend."

Hulp
Kramer is opgelucht: „We werden getipt door iemand, die elders een vergelijkbaar probleem had." En dus gingen Kramer en enkele medebewoners langs de deuren. Toen een hulp in de huishouding van een bewoonster hen tipte, was het probleem opgelost en inmiddels verholpen. „Alles bij elkaar heeft het toch zo'n anderhalf jaar geduurd", aldus Kramer. „Soms hoorde je tijden niets en dan was het er opeens weer. Achteraf is dat te verklaren omdat de cv weer aangaat nu het kouder wordt. Dan komt het probleem weer in volle omvang naar voren, zoals de afgelopen weken bleek."

  1. Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    De Jeugd Ontmoetingsplek (JOP) in Dalfsen komt dan toch in het stationsgebied te staan. Alleen niet voor een door wethouder Jan Uitslag (CDA) voorgestelde periode van twee jaar, maar eerst voor zes maanden. In de tussentijd wordt gezocht naar een definitieve locatie, waarbij het logisch lijkt dat als het stationsgebied bevalt dit terrein wordt gehandhaafd. Het ingediende voorstel van de ChristenUnie om het eerst maar eens te proberen werd vanavond door een raadsmeerderheid gesteund.

Vechtdal