Volledig scherm
© RGBStock.com

Laaiend enthousiast over pontje in de Vecht

DALFSEN/HESSUM - Nu het toeristisch hoogseizoen het einde nadert, maakt de gemeente Dalfsen de balans op over de toeristische aanwinsten in het 'Rondje Vecht'. Met name het pontje tussen Hessum en De Stokte valt in de smaak. "In het weekend staan er wachtrijen voor.

En niet omdat het pontje weer eens kapot is", weet wethouder Klaas Agricola.

Gegrapt wordt wel eens dat het pontje vaker voor onderhoud aan de ketting ligt, dan dat het langs de ketting over de Vecht vaart. Zo erg is het niet, maar Agricola weet wel waarom het pontje vaak voor onderhoud uit de vaart is: "Slijtage. De belangstelling voor het pontje is overweldigend. Het wordt veel vaker gebruikt dan wij vooraf hadden durven denken."

Toeristen vinden het pontje en de andere 'attracties' in het 'Rondje Vecht' een meerwaarde voor de regio. Volgens Agricola zijn het niet alleen toeristen die gebruikmaken van het pontje. "Er zijn ook mensen die het pontje gebruiken voor woonwerk-verkeer. Zo is er een man die in Nieuwleusen werkt en iedere dag met het pontje de oversteek over de Vecht maakt."

  1. Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    De Jeugd Ontmoetingsplek (JOP) in Dalfsen komt dan toch in het stationsgebied te staan. Alleen niet voor een door wethouder Jan Uitslag (CDA) voorgestelde periode van twee jaar, maar eerst voor zes maanden. In de tussentijd wordt gezocht naar een definitieve locatie, waarbij het logisch lijkt dat als het stationsgebied bevalt dit terrein wordt gehandhaafd. Het ingediende voorstel van de ChristenUnie om het eerst maar eens te proberen werd vanavond door een raadsmeerderheid gesteund.

Vechtdal