Volledig scherm

Op jacht naar brocante in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De brocantemarkt van De Freule in Nieuwleusen trekt vandaag een groot aantal liefhebbers. De 'jacht' naar net dat leuke object met historie is in volle gang.

"Hier komen de echte liefhebbers voor", aldus initiatiefnemer Hendrik Ham van brocanterie De Freule. "Omdat we een entreeprijs van 3,50 euro vragen voorkomen we dat we overlopen worden door alleen maar kijkers. Als je echt op zoek bent naar brocante, dan is de entreeprijs geen probleem."

Ham overziet het oude Union-terrein waar zo'n dertig brocante-handelaren uit het hele land zijn neergestreken en ziet aan de belangstelling dat zijn inschatting de juiste is geweest. De tweede editie van de markt in Nieuwleusen wordt overgoten door een warme najaarszon, hetgeen de opkomst verder bevordert heeft. Om de stroom bezoekers en vooral het parkeren langs de doorgaande weg in Nieuwleusen in goede banen te leiden zijn verkeersregelaars ingeschakeld en speciale parkeervoorzieningen getroffen.

Volledig scherm
De brocantemarkt in Nieuwleusen trekt vandaag veel publiek. © [FOTOBRON]foto Frans Ebeltjes
  1. Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    De Jeugd Ontmoetingsplek (JOP) in Dalfsen komt dan toch in het stationsgebied te staan. Alleen niet voor een door wethouder Jan Uitslag (CDA) voorgestelde periode van twee jaar, maar eerst voor zes maanden. In de tussentijd wordt gezocht naar een definitieve locatie, waarbij het logisch lijkt dat als het stationsgebied bevalt dit terrein wordt gehandhaafd. Het ingediende voorstel van de ChristenUnie om het eerst maar eens te proberen werd vanavond door een raadsmeerderheid gesteund.

Vechtdal