Volledig scherm
Politiechef Isabelle Mensink (basisteam Vechtdal) en burgemeester Han Noten hebben de grootste lol bij de opening van het steunpunt voor de politie in het gemeentehuis. © FFU Press Agency

Politie laat zich zien in Dalfsen

DALFSEN - Gemeente Dalfsen haalt de politie in eigen huis. "We hebben elkaar nodig en dan is het buitengewoon praktisch als je elkaar snel kunt vinden."

De politie blijft zichtbaar aanwezig in Dalfsen. Niet alleen op straat, maar ook met een eigen huisvesting. Donderdagmorgen werd in het gemeentehuis van Dalfsen een speciaal steunpunt in gebruik genomen.

Met de sluiting van het politiebureau aan de Molendijk zag het er even naar uit dat de wijkagenten vanuit de zogeheten opkomstlocatie in Ommen zouden gaan opereren, maar al snel werd in het regulier overleg een 'mooie tussenoplossing' gevonden, zoals burgemeester Han Noten het noemde.

Volledig scherm
Agenten verkennen de nieuwe werkruimte in het gemeentehuis van Dalfsen © FFU Press Agency
  1. Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    De Jeugd Ontmoetingsplek (JOP) in Dalfsen komt dan toch in het stationsgebied te staan. Alleen niet voor een door wethouder Jan Uitslag (CDA) voorgestelde periode van twee jaar, maar eerst voor zes maanden. In de tussentijd wordt gezocht naar een definitieve locatie, waarbij het logisch lijkt dat als het stationsgebied bevalt dit terrein wordt gehandhaafd. Het ingediende voorstel van de ChristenUnie om het eerst maar eens te proberen werd vanavond door een raadsmeerderheid gesteund.

Vechtdal