Volledig scherm
ANP

Rabobank Vaart en Vechtstreek deelt ruim een ton uit

DALFSEN - Leden van de Rabobank Vaart en Vechtstreek hebben 100.000 euro verdeeld onder 75 buurtversterkende initiatieven in het gebied van de bank.

Ook is 25.000 euro uitgereikt aan projecten voor versterking van winkelgebieden, herbestemming agrarische gebouwen en creativiteit.

Cheques
In de Trefkoele in Dalfsen zijn gisteravond de cheques van de Rabobank Coöperatie Weken #VVS uitgereikt. Zo'n zevenhonderd leden van verenigingen, stichtingen en van Rabobank Vaart en Vechtstreek (Hasselt, Nieuwleusen, Dalfsen, Dedemsvaart, Lemelerveld, Ommen, en Hardenberg) waren aanwezig.

Maatschappelijke projecten
Tijdens de Rabobank Coöperatie Weken #VVS verdelen de bijna 20.000 leden van de bank jaarlijks een gedeelte van de winst van de bank, zodat die terugvloeit naar de lokale samenleving. Hiermee worden maatschappelijke projecten financieel ondersteund. Voor sport en cultuur werd afgelopen voorjaar bij de Clubkas Campagne #VVS nog ruim een ton verdeeld.

Meeste stemmen
De initiatieven met de meeste stemmen en daarmee de hoogste bijdrage (3.000 tot 4.000 euro) zijn Ouderenondersteuning Dalfsen, beweeg en beleeftuin Dalfsen, de campagne Koop lokaal Nieuwleusen, theater De Stoomfabriek Dalfsen en Duo-fietsen ouderen Hardenberg.

Bonusprijs
Ook waren er zeven winnaars van een bonusprijs voor de thema's 'versterking winkelgebieden' en 'herbestemming agrarische gebouwen'. Ontwikkelfonds Centrum Hardenberg, kinderopvang WiekWijs Bruchterveld en de Beweeg- en beleeftuin Dalfsen kregen 5.000 euro. 'Kunst kleurt leegstand' ontving 3.000 euro en Meer groen op het schoolplein CBS De Regenboog in Dedemsvaart, Duo-fietsen ouderen Hardenberg en de campagne Koop Lokaal Nieuwleusen ontvingen 2.000 euro.

Het is het eerste jaar dat Rabobank Vaart en Vechtstreek de Coöperatie Weken organiseert.

  1. Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    De Jeugd Ontmoetingsplek (JOP) in Dalfsen komt dan toch in het stationsgebied te staan. Alleen niet voor een door wethouder Jan Uitslag (CDA) voorgestelde periode van twee jaar, maar eerst voor zes maanden. In de tussentijd wordt gezocht naar een definitieve locatie, waarbij het logisch lijkt dat als het stationsgebied bevalt dit terrein wordt gehandhaafd. Het ingediende voorstel van de ChristenUnie om het eerst maar eens te proberen werd vanavond door een raadsmeerderheid gesteund.

Vechtdal