Volledig scherm
Slager John van Broekhuizen en zijn zoon JB. van slagerij Van Broekhuizen © FFU.nl / Alex Mulder

Slager wil Dalfsen weer verlaten: 'een nachtmerrie'

DALFSEN - "We denken wel eens: 'waar zijn we toch aan begonnen'. Stelselmatige klachten vanwege rookoverlast hebben slager John Broekhuizen de lol in het werk laten verliezen.

Pas twee jaar jaar geleden verkaste slager John van Broekhuizen van Balkbrug naar Dalfsen, omdat hij daar meer ruimte had voor zijn ambachtelijke slagerij. Zakelijk gezien is het een uitgekomen droom, maar het werken in Dalfsen noemt de slager een nachtmerrie. Buren die bij de gemeente klagen vanwege rookoverlast vinden bij de gemeente gehoor, want er is een dwangsoms van 50.000 euro opgelegd. Van Broekhuizen bracht vrijdag zijn twee ton wegende rookkast weer over naar zijn oude plek in Balkbrug. Misschien komt het er wel van dat hij Dalfsen weer gaat verlaten 'want het is hier niet leuk meer'.

  1. Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    De Jeugd Ontmoetingsplek (JOP) in Dalfsen komt dan toch in het stationsgebied te staan. Alleen niet voor een door wethouder Jan Uitslag (CDA) voorgestelde periode van twee jaar, maar eerst voor zes maanden. In de tussentijd wordt gezocht naar een definitieve locatie, waarbij het logisch lijkt dat als het stationsgebied bevalt dit terrein wordt gehandhaafd. Het ingediende voorstel van de ChristenUnie om het eerst maar eens te proberen werd vanavond door een raadsmeerderheid gesteund.

Vechtdal