Volledig scherm
De dolle stier werd met touwen vastgezet en in bedwang gehouden. © Gino Press

Video | Stier door het dolle heen in Dalfsen

DALFSEN - Een ontsnapte stier zorgde maandagmorgen voor commotie aan de Rondweg in Dalfsen. Het dier was losgebroken en in een sloot terecht gekomen. Nadat het de brandweer lukte om het dier uit de sloot te vissen werd de stier pas echt dol. Met moeite lukte het om de dolle stier met touwen vast te zetten aan een boom.

De brandweer werd rond 7.15 uur opgeroepen om hulp te verlenen bij een 'kalf' in nood aan de Rondweg in Dalfsen in een sloot nabij park Bellingeweer. De brandweer trof echter geen 'kalfje' aan, maar een grote stier van een paar honderd kilo. Deze was losgebroken uit een stal. De eigenaar had het dier gespot in het water tussen het riet en de brandweer gebeld. Met veel mankracht en een lier van de brandweerwagen lukte het uiteindelijk de 'bolle' op het droge te krijgen.

Hier bleek deze tóch niet zo uitgeput als gedacht. Als een dolle ging het dier te keer. Gelukkig zat hij vast met touwen om een boom, dit had de brandweer al voorzien. Even leek het beest los te komen maar de brandweer hield hem in bedwang. Er moest een dierenarts aan te pas komen om wat verdoving toe te dienen. Hier was een dubbele dosis voor nodig, na de eerste werd hij alleen maar wilder.

Uiteindelijk onder begeleiding van een tractor werd de stier teruggebracht naar de stal waar hij thuishoort.

Een losgeslagen stier zorgde maandagochtend 24 oktober voor commotie in Dalfsen.
  1. Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    Dalfsen krijgen jongerenplek in stationsgebied

    De Jeugd Ontmoetingsplek (JOP) in Dalfsen komt dan toch in het stationsgebied te staan. Alleen niet voor een door wethouder Jan Uitslag (CDA) voorgestelde periode van twee jaar, maar eerst voor zes maanden. In de tussentijd wordt gezocht naar een definitieve locatie, waarbij het logisch lijkt dat als het stationsgebied bevalt dit terrein wordt gehandhaafd. Het ingediende voorstel van de ChristenUnie om het eerst maar eens te proberen werd vanavond door een raadsmeerderheid gesteund.

Vechtdal