Volledig scherm
© Michiel Verbeek CC BY-SA 3.0

100.000 euro extra voor Deventer binnenstad

DEVENTER - De gemeente Deventer trekt eenmalig 100.000 euro extra uit voor initiatieven om de Deventer binnenstad een impuls te geven.

Het geld gaat onder meer naar marketing en pr voor de Deventer binnenstad, aanpak van leegstand, het opzetten van een ondernemersfonds en de nieuwe organisatie-structuur voor het centrum. De bestaande stichting Binnenstadsmanagement gaat compleet op de schop. In de nieuwe opzet nemen (louter) ondernemers uit de binnenstad zitting. Het gaat om Deventenaren uit de praktijk van de horeca, detailhandel en vastgoedeigenaren.

Binnenstadsavond
De maatregelen komen voort uit de binnenstadsavond eerder dit jaar, waar ondernemers ideeën konden inbrengen om de Deventer binnenstad vooruit te helpen. Dat heeft onder aanvoering van binnenstadsmanager Peter Brouwer nu geleid tot een actieplan met maatregelen.

Bezoekersaantallen
Deventer komt in actie nu de bezoekersaantallen aan het centrum zijn teruggelopen. De extra bijdrage van de gemeente komt bovenop de normale bijdrage van 40.000 euro per jaar voor de binnenstad.

Deventer

poll

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

  • De Eagles blijven met hem rechtstreeks in de Eredivisie! (7%)
  • Nacompetitie ontlopen de Eagles niet, maar ze blijven in de Eredivisie. (34%)
  • Na een hevige strijd in de nacompetitie degraderen de Eagles alsnog. (11%)
  • De Eagles degraderen rechtstreeks (48%)
509 stemmen