Volledig scherm
© Stock

Cambio gaat koffiedik inzamelen en op termijn ook verwerken

DEVENTER - Bij diverse bedrijven en instellingen in Deventer gaat een lid van de Deventer Schoon-familie (Cambio) vanaf december regelmatig langs om in emmers ingezameld koffiedik op te halen. In eerste instantie om hiermee stadstuinen te bemesten. Later hoopt Cambio de drab te verwerken tot producten als lampenkappen, pellets voor de kachel en briketten voor de barbecue.

Tot op heden hebben zich vijftien partijen, waaronder de Rabobank, de schouwburg en JPR Advocaten, aangemeld voor de proef van een jaar, zegt Aldo Tuininga. Hij runt samen met Justus Bijlsma in Deventer het bedrijf Pure Africa Coffee. Beiden hopen op minimaal 30 projectdeelnemers uit te komen.

De twee brachten hun idee afgelopen voorjaar in binnen het netwerk van MKB Deventer en onder anderen directeur Marco Kok reageerde enthousiast. ,,We hebben samen met hem een plan gemaakt en zijn daarna met wel tien partijen in gesprek gegaan. Bij Cambio vonden ze het idee hartstikke tof en zij zijn onze projectpartners geworden'', aldus Tuininga.

Deventer bedrijven en instellingen die willen meedoen aan het Project Deventer Koffieresidu kunnen mailen naar ando@pure-africa.com of bellen naar 0570-572277.

Deventer

poll

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

  • De Eagles blijven met hem rechtstreeks in de Eredivisie! (7%)
  • Nacompetitie ontlopen de Eagles niet, maar ze blijven in de Eredivisie. (34%)
  • Na een hevige strijd in de nacompetitie degraderen de Eagles alsnog. (10%)
  • De Eagles degraderen rechtstreeks (48%)
1262 stemmen