Volledig scherm
Foto van een willekeurig kind. © Thinkstock

Deventenaar vrijgesproken van misbruik van zoontjes

ZWOLLE – Een 50-jarige Deventenaar is vrijgesproken van misbruik met zijn zoontjes. Wel is hij veroordeeld voor mishandeling van zijn kinderen, bedreiging van zijn vrouw en een poging diefstal. Hij kreeg 6 maanden cel voorwaardelijk en een taakstraf van 180 uur opgelegd.

De verdenking was ernstig: hij zou jarenlang ontuchtige handelingen bij zijn zoontjes hebben uitgevoerd. De inmiddels ex-vrouw van Chandrikapersad B. uit Deventer deed aangifte van jarenlange mishandeling. De officier van justitie had 15 maanden cel waarvan 9 maanden voorwaardelijk tegen de man geëist. B. ontkende de ontucht maar zei wel zijn zoons af en toe een corrigerende tik te geven. Ook de inbraak bij zijn schoonouders, althans de poging daartoe, bekende hij. Hij zocht twee harde schijven met daarop foto's van zijn zoons.

De rechtbank was er niet van overtuigd dat B. ontucht pleegde met zijn kinderen. De rechtbank noemde de inbraak bij de schoonouders, waar zijn ex-vrouw haar toevlucht had gezocht, extra kwalijk. ,,Door zijn handelen heeft verdachte er blijk van gegeven dat hij geen enkel respect heeft voor de levenssfeer van zijn voormalige echtgenote en hun kinderen'', aldus het vonnis. Bovendien overtrad hij daarmee een contactverbod. Dat contactverbod legt de rechtbank hem nu ook op.

Deventer