De uitreiking van de Dutch Design Awards in Eindhoven, zaterdagavond 29 oktober.
Volledig scherm
De uitreiking van de Dutch Design Awards in Eindhoven, zaterdagavond 29 oktober. © Facebook pagina Futura

Deventer ontwerpers grijpen naast Fashion Award

DEVENTER/EINDHOVEN - Hoe eervol de nominatie ook is en hoe trots de ontwerpers achter het Deventer modelabel daar op mogen zijn: de hoofdprijs ging naar een ander. De vakjury kende zaterdagavond de Fashion Dutch Design Award toe aan Duran Lantink en Jan Hoek en niet aan de ontwerpers van Futura.

Samen met drie andere genomineerden Duran Lantink & Jan Hoek, Nanna van Blaaderen, en Liselore Frowijn was Futura genomineerd voor de Fashion Award.

In deze categorie waren dit jaar opvallend veel jonge ontwerpers genomineerd. ,,De nieuwe lichting is niet alleen zichtbaar bezig met de maatschappelijke functie en betekenis van mode. Ze wil het vakgebied vernieuwen door middel van experimenten, materiaalonderzoek en -innovatie. Deze generatie legt frisse ambitie aan de dag, en maakt daarmee een goede kans gesignaleerd te worden op het internationale speelveld" aldus de motivatie achter hun nominatie op de website van Dutch Design Awards.

Futura
Samen met de ontwerpers Anne Bosman en Sanne Schepers vormt Tom Renema sinds 2,5 jaar het modelabel Futura. Ze vallen op met hun eigenzinnige ontwerpen. Vorig jaar mochten zij hun collectie presenteren op de Amsterdam Fashion Week. Dit jaar werden ze genomineerd voor de prestigieuze Design Award.

Deventer Design Discount
Wie de ontwerpen van Futura in het echt wil zien kan zondag 6 november terecht in cafe de Hip aan de Brink in Deventer. Tijdens het eerste Deventer Design Discount laten de Hipshop, Carlos Interieur en Plato en Futura daar zien wat ze aan design artikelen te bieden hebben. Het evenement vindt plaats tussen 10 en 17 uur.

Overige awards
Zaterdagavond werden in Eindhoven er ook Design Awards uitgereikt in de categorieën

Product, (Industrieel ontwerp die het leven verbeteren en vergemakkelijken). Communication (Nieuwe media, of vernieuwende toepassingen van bestaande media). Habitat (Ontwerp en inrichting van de private en openbare ruimte die de kwaliteit van leven ten goede komt.) Design Research (Scenario's en concepten die gebaseerd zijn op gedegen onderzoek) Best Client award (De prijs voor opdrachtgevers die designers en vormgeving strategisch inzetten voor hun bedrijf of instelling. ) Young Designer Awards (De stimuleringsprijs voor jong talent dat maximaal vijf jaar geleden is afgestudeerd) Public Award, de meest publieksstemmen haalde

De Future Award, voor de winnaar onder de winnaars ging naar Christien Meindertsma voor haar ontwerp van de FLAX Chair

Deventer

poll

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

  • De Eagles blijven met hem rechtstreeks in de Eredivisie! (9%)
  • Nacompetitie ontlopen de Eagles niet, maar ze blijven in de Eredivisie. (35%)
  • Na een hevige strijd in de nacompetitie degraderen de Eagles alsnog. (0%)
  • De Eagles degraderen rechtstreeks (57%)
23 stemmen