Een van de artiesten op Reis door de Geschiedenis van het Nederlandse Lied, afgelopen zondag in de Bergkerk.
Volledig scherm
Een van de artiesten op Reis door de Geschiedenis van het Nederlandse Lied, afgelopen zondag in de Bergkerk. © Deventer Verhaal/Monique Kooijmans

Festival Nederlandse Lied september 2017 in Deventer

DEVENTER - Het Festival voor het Nederlandse Lied wordt volgend jaar in het laatste weekend van september gehouden. Dat heeft mede-organisator Deventer Verhaal bekend gemaakt.

Zondag trok een eerste proeve van het festival tweehonderd bezoekers naar de Bergkerk. Die maakten onder aanvoering van cabarethistoricus Jack Klöters en muziekensemble Camerata Trajectina een reis door de geschiedenis van het Nederlandse lied, van middeleeuwen tot de huidige tijd.

Festival
Deventer Verhaal spreekt van een groot succes en een opmaat naar het festival van volgend jaar. Deventer Verhaal en muziekensemble Camerata Trajectina willen dan het eerste tweedaagse Festival van het Nederlandse Lied organiseren. Dat moet gebeuren in samenwerking met de Deventer Schouwburg, het Burgerweeshuis en Productiehuis Oost-Nederland.

Het festival moet dwarsverbanden leggen tussen de oude liedcultuur van Nederland en het hedendaagse lied in allerlei stijlen, van middeleeuwen tot jazz en hiphop. Het zal zich niet beperken tot de grote zalen, maar ook monumentale plekken en de landgoederen opzoeken.

Deventer

poll

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

  • De Eagles blijven met hem rechtstreeks in de Eredivisie! (7%)
  • Nacompetitie ontlopen de Eagles niet, maar ze blijven in de Eredivisie. (33%)
  • Na een hevige strijd in de nacompetitie degraderen de Eagles alsnog. (10%)
  • De Eagles degraderen rechtstreeks (50%)
893 stemmen