Volledig scherm
© Thinkstock

Groen lintje van GroenLinks voor moestuin in wijk 5

DEVENTER - Moestuinvereniging Wijk 5 in Deventer heeft een Groen Lintje gekregen van GroenLinks Deventer. De winnaar van het Groene lintje 2016 laat zien dat door intensieve samenwerking 79 gezinnen in Colmschate kunnen genieten van voedsel uit eigen tuin onder het motto: ‘eten van eigen bodem’.

Een Groen Lintje is een onderscheiding voor mensen, groepen of bedrijven die zich bijzonder inzetten op het gebied van duurzaamheid in Deventer.

De jury, die naast Tjeerd van der Meulen ( fractievoorzitter GroenLinks Deventer) bestond uit Cora Smelik (afdelingsvoorzitter) en Arco Verhoeven (bestuurslid) heeft de voorgedragen partijen op drie criteria bekeken: groen/ duurzaamheid/milieu, voorbeeldfunctie en effectiviteit.

Via het gemeentelijk programma Wijkaanpak is de vereniging 4 jaar geleden begonnen met het realiseren van een moestuingebied aan de Holterweg. Zelf kweken is lekkerder dan groente uit de winkel. Daarnaast is het milieuvriendelijker. Tevens hebben de moestuinen een sociaal karakter. De moestuinen liggen op een braakliggend stuk grond. Hierdoor is het aanzicht van dit gedeelte van de Holterweg groen(te)rijker geworden!

Deventer

poll

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

  • De Eagles blijven met hem rechtstreeks in de Eredivisie! (7%)
  • Nacompetitie ontlopen de Eagles niet, maar ze blijven in de Eredivisie. (33%)
  • Na een hevige strijd in de nacompetitie degraderen de Eagles alsnog. (10%)
  • De Eagles degraderen rechtstreeks (50%)
892 stemmen