Zaterdag is het project Muziekvrienden aan de IJssel voor iedereen toegankelijk die muziek wil maken of beluisteren. De uit Syrië gevluchte Rami Mershed doet ook mee. Hij leert van Nederlandse musici en zij van hem.
Volledig scherm
Zaterdag is het project Muziekvrienden aan de IJssel voor iedereen toegankelijk die muziek wil maken of beluisteren. De uit Syrië gevluchte Rami Mershed doet ook mee. Hij leert van Nederlandse musici en zij van hem. © Ronald Hissink

Muziekvrienden aan de IJssel verbindt culturen in Deventer

DEVENTER - Muziekhuis Deventer, thuisbasis voor zelfstandige muziekdocenten, gaat muzikanten uit verschillende culturen met elkaar in contact brengen. Samen met buitenlanders muziek maken, slaat twee vliegen in een klap. Het is een ideale manier om mensen uit andere culturen te leren kennen en het helpt bij integreren. Zaterdag is de aftrap.

Volgens Iris van de Kamp, mede-oprichter van het Muziekhuis, en voorzitter Crispijn Oomes van het landelijke Netwerk Migrantenmuzikanten is samen muziek maken een ideale manier om nieuwe inwoners uit andere culturen te leren kennen. Omgekeerd zien beiden het als een kans voor vluchtelingen en andere buitenlanders om in Nederland te integreren. Daarnaast kunnen Nederlandse en buitenlandse muzikanten veel van elkaar leren.

Ontdekking
,,Onder vluchtelingen zitten heel veel beroepsmusici. Uit de asielzoekerscentra in Schalkhaar, Zutphen en Azelo zijn al drie Syrische orkesten voortgekomen. Ook het Muziekhuis heeft al een orkest opgeleverd'', zegt Oomes.

Zaterdag
Het project Muziekvrienden aan de IJssel begint zaterdag met een gratis toegankelijke open dag met workshops, meespeel-sessies en korte concerten door buitenlandse en Nederlandse muzikanten, voor zowel kinderen als volwassenen. Later in het jaar volgen workshops voor kinderen, masterclasses voor volwassenen en drie slotconcerten.

> muziekhuisdeventer.nl
​> het programma zaterdag

Deventer

poll

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

  • De Eagles blijven met hem rechtstreeks in de Eredivisie! (8%)
  • Nacompetitie ontlopen de Eagles niet, maar ze blijven in de Eredivisie. (37%)
  • Na een hevige strijd in de nacompetitie degraderen de Eagles alsnog. (10%)
  • De Eagles degraderen rechtstreeks (45%)
332 stemmen