Jorien Maters (voorgrond) is een van de dansleraren die maandagmiddag in Deventer in de leer gingen bij Maria Juncal (r).
Volledig scherm
Jorien Maters (voorgrond) is een van de dansleraren die maandagmiddag in Deventer in de leer gingen bij Maria Juncal (r). © Foto Ronald Hissink

Video | Dansleraren leren flamenco-dansen in Deventer

DEVENTER - Acht dansdocenten uit onder meer Zutphen, Deventer en Zwolle hebben maandagmiddag twee uur les gehad van een van de beroemdste flamenco-danseressen van Spanje.

Anderhalve week geleden danste Maria Juncal nog op de Deventer Dans Dagen, morgenavond volgt een optreden in Odeon in Zwolle, donderdag in Arnhem. Vier weken toert Juncal (36) met enkele dansers en muzikanten door België en Nederland. Om er de flamenco te laten zien zoals die op haar geboorte eiland Las Palmas wordt gedanst en gespeeld. ,,Daar heb je meer flamenco dan op het vasteland'', zegt Juncal.

Met 21 jaren als flamenco-docent achter de rug zegt Jorien Maters (48) van de Deventer dansstudio De Rozenfabriek nog steeds van professionals als Juncal te kunnen leren.

Bekijkt u dit artikel in onze app? Klik dan hier om de video te bekijken.

Deventer

poll

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

Wat kan Maaskant bereiken met de Eagles?

  • De Eagles blijven met hem rechtstreeks in de Eredivisie! (7%)
  • Nacompetitie ontlopen de Eagles niet, maar ze blijven in de Eredivisie. (34%)
  • Na een hevige strijd in de nacompetitie degraderen de Eagles alsnog. (10%)
  • De Eagles degraderen rechtstreeks (48%)
1241 stemmen