Volledig scherm
Mona Keijzer © ANP

CDA verslaat met Mona Keijzer de PVV in Volendam

Niet de PVV, maar het CDA is de grootste geworden in Volendam. De partij, met de Volendamse Mona Keijzer op nummer 2, kreeg een paar honderd stemmen meer dan Geert Wilders.

Een opmerkelijke uitslag in het vissersdorp, waar bij de vorige verkiezingen nog massaal op de PVV werd gestemd. Wilders bracht vlak voor de verkiezingsdag nog een bezoek aan Volendam. 

De VVD moest genoegen nemen met een derde plek, aldus het Noordhollands Dagblad. Forum voor Democratie komt als vierde partij uit de bus. De partij van nieuwkomer Thierry Baudet eindigde daarmee voor D66 en GroenLinks. 

  1. Vissen met Dilan: 'Nu weet ik toch wel zeker dat dit niks voor mij is'

    Vissen met Dilan: 'Nu weet ik toch wel zeker dat dit niks voor mij is'

    Politiek verslaggever Jan Hoedeman heeft zijn pieren weer uit de koelkast gehaald. Samen met Dilan Yesgildöz rijgt hij ze deze week aan een haakje. ,,Nu weet ik toch wel zeker dat vissen niks voor mij is", reageert de VDD'er vol afschuw. Bekijk alvast de sneakpreview van het gesprek dat de twee voerden op het Noordelijk Havenhoofd in Schevenignen en lees het hele interview morgen in deze krant.  Benieuwd naar meer? Bekijk hier de afleveringen met Ploumen en met Roemer.