Volledig scherm
© SXC

Bewoners Emst tegen natuurbegraafplaats

EMST - Bewoners van de Langeweg en de Lage Veenweg in Emst komen in het geweer tegen het plan van de gemeente Epe om een natuurbegraafplaats aan te leggen op de Woesterberg in hun dorp.

Olaf Landeweer en Henk van Kessel laten het er niet bij zitten. Zij spreken volgens eigen zeggen namens zeker elf omwonenden van adressen die grenzen aan of liggen in de omgeving van de Woesterberg.

Het grootste bezwaar van de omwonenden is dat de natuurbegraafplaats ten koste van de natuur op en rond de Woesterberg gaat. "Er wordt gedaan of een natuurbegraafplaats in het belang is van de natuur. Maar dat is een flagrante misvatting. Als van agrarische grond een natuurbegraafplaats wordt gemaakt, zoals bijvoorbeeld in Doetinchem is gedaan, klopt dat wel. Maar hier is het al natuur, die straks moet worden gebruikt voor heel andere doeleinden, waar de natuur juist de dupe van wordt. Er komen auto's in het bos, wegen, een gebouw, toiletten. Er moeten zelfs bomen voor gekapt worden!"

  1. Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist
    Video

    Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist

    Het zijn de dagen tussen het inleveren van de cijfers en de laatste les. ,,Op veel scholen een dooie tijd, hier eerst ook’’, zegt leerkracht Henk Lieftink van RSG Noord-Oost Veluwe in Epe. ,,Dagen van pappen en nathouden en video’s kijken.’’ Maar daar heeft hij samen met collega Sander Pol een creatieve oplossing voor gevonden. ‘Hello, Goodbye’, heet hun project waarbij leerlingen de handen uit de mouwen steken en er nog wat van leren ook.

Veluwe