Volledig scherm
© foto Ton van der Schouw

Concert in Epe voor Henk Vreekamp

EPE - De Grote kerk van Epe vormt op donderdag 27 oktober het decor voor een bijzonder initiatief. Organist Gerrit Christiaan de Gier geeft dan een concert op het vermaarde Meere-orgel, ingevuld met zijn muzikale herinneringen aan de dit voorjaar zo tragisch omgekomen dominee Henk Vreekanp.

Gerrit Christiaan de Gier bespeelde diverse keren het orgel als Vreekamp in de kerkdienst dominee was en hij heeft goede herinneringen aan Vreekamp's eigen orgelbespelingen. De dominee was een verdienstelijk organist.

Henk Vreekamp overleed maandag 29 februari dit jaar op 72-jarige leeftijd bij een ongeval op het St. Martinusplein in het centum van Epe.

Organist De Gier heeft nu in nauw overleg met de stichting Meere-orgel een concertprogramma samengesteld met muzikale herinneringen aan Vreekamp. Het concert begint om 20 uur. De kerk is een half uur eerder open. De entree bedraagt 7,50 euro.

Volledig scherm
Henk Vreekamp in 2010 © Door Tjerk de Reus - Wikiportret, CC BY 3.0
  1. Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist
    Video

    Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist

    Het zijn de dagen tussen het inleveren van de cijfers en de laatste les. ,,Op veel scholen een dooie tijd, hier eerst ook’’, zegt leerkracht Henk Lieftink van RSG Noord-Oost Veluwe in Epe. ,,Dagen van pappen en nathouden en video’s kijken.’’ Maar daar heeft hij samen met collega Sander Pol een creatieve oplossing voor gevonden. ‘Hello, Goodbye’, heet hun project waarbij leerlingen de handen uit de mouwen steken en er nog wat van leren ook.

Veluwe