Emst positief over nieuwe Hezebrink en sporthal

EMST - Emst krijgt eind 2017 een modern en toekomstbestendig dorpshuis, ontworpen en gebouwd door lokale ondernemers.

De geplande uitbreidingen en aanpassingen van het in 1970 gebouwde dorpshuis De Hezebrink zijn gebaseerd op de behoeften van verenigingen, instellingen en bewoners die er regelmatig gebruik van maken.

Tijdens een presentatie van de plannen in het oude dorpshuis reageerden bewoners positief. Buiten wordt voor de vloer van de nieuwe multifunctionele sporthal veertig centimeter dik beton gestort over een oppervlakte van 16 bij 22 meter. "Pas op, de vloer is nog nat", zo worden honderd Emstenaren gewaarschuwd bij een rondleiding, na afloop van de presentatie.

De sporthal zal eind maart zijn afgebouwd waarna er nog vier (ver)bouwfasen volgen met als laatste de Hezesteeg, de gang die alle functies van het gebouw verbindt.

  1. Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist
    Video

    Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist

    Het zijn de dagen tussen het inleveren van de cijfers en de laatste les. ,,Op veel scholen een dooie tijd, hier eerst ook’’, zegt leerkracht Henk Lieftink van RSG Noord-Oost Veluwe in Epe. ,,Dagen van pappen en nathouden en video’s kijken.’’ Maar daar heeft hij samen met collega Sander Pol een creatieve oplossing voor gevonden. ‘Hello, Goodbye’, heet hun project waarbij leerlingen de handen uit de mouwen steken en er nog wat van leren ook.

Veluwe