Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Epenaar moet 3,5 jaar in voor schietpartij in Arnhem

ARNHEM/EPE - Een 39-jarige man uit Epe is veroordeeld tot 3,5 jaar cel voor een schietpartij in Arnhem.

De Epenaar schoot op 15 december met een vuurwapen op een 35-jarige man uit Arnhem. Het slachtoffer werd geraakt in zijn been en moest in het ziekenhuis geopereerd worden. Door de schotwond werd een deel van het been verbrijzeld.

Eind maart dit jaar werd de man uit Epe, samen met een man uit Utrecht, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. De man uit Utrecht is vrijgesproken, de rechtbank vindt niet bewezen dat hij een aandeel heeft gehad in de schietpartij.

De man uit Epe verklaarde dat hij handelde uit zelfverdediging, maar de rechtbank vindt dat niet aannemelijk. Niet alleen is hij veroordeeld voor de schietpartij, ook maakt de man zich schuldig aan drugsbezit. De Epenaar moet naast de celstraf een schadevergoeding van zesduizend euro betalen aan het slachtoffer.

  1. Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist
    Video

    Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist

    Het zijn de dagen tussen het inleveren van de cijfers en de laatste les. ,,Op veel scholen een dooie tijd, hier eerst ook’’, zegt leerkracht Henk Lieftink van RSG Noord-Oost Veluwe in Epe. ,,Dagen van pappen en nathouden en video’s kijken.’’ Maar daar heeft hij samen met collega Sander Pol een creatieve oplossing voor gevonden. ‘Hello, Goodbye’, heet hun project waarbij leerlingen de handen uit de mouwen steken en er nog wat van leren ook.

Veluwe