Volledig scherm
© Kevin Hagens

Twee leden stappen uit Eper band Orange Fox

EPE - Na vijf jaar als hecht vijftal te zijn opgetrokken, valt de Eper band Orange Fox uiteen. Twee bandleden slaan een andere weg in. De resterende drie gaan op zoek naar aanvulling van de band en zetten Orange Fox voort. Vrijdagavond bij Podium Gigant in Apeldoorn, spelen ze voor het laatste in de 'oude' samenstelling.

Gitarist Vincent Eijkelenkamp (24) is een van de twee 'afvalligen'. Drummer en benjamin van de band Rijnmar de Goede (23) is nummer twee. Het duo moet duidelijk nog wennen aan die gedachte. Wat ze gaan doen met de vrijkomende tijd? De invulling volgt vanzelf wel, constateren ze beiden.

Eijkelenkamp gaat al snel op reis voor een week of negen, naar Australië en Nieuw-Zeeland. Bij terugkomst van de vakantie moet hij serieus werk maken van zijn studie. "Ik ga aan mijn master Change Management beginnen."

De Goede heeft zijn vrijkomende tijd hard nodig voor de werkzaamheden waar hij nu al mee bezig is. "Ik wil nog meer de kant op van songwriten en productie. Ik wil daar nog veel meer energie in steken, maar kan dat nu niet door de band. Daarom heb ik de knoop doorgehakt om er een punt achter te zetten. Daarnaast merkte ik dat ik ook de focus op Orange Fox verloor. En dat verdient de band niet."

De band Orange Fox leeft voort met Fabian Brummel, Johan van Vemde en Thomas Vriesema. Zij gaan op zoek naar nieuwe bandleden.

Vrijdag in Gigant aan de Nieuwstraat (aanvang 21.00 uur) treedt de band voor het laatst samen voor publiek op.

  1. Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist
    Video

    Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist

    Het zijn de dagen tussen het inleveren van de cijfers en de laatste les. ,,Op veel scholen een dooie tijd, hier eerst ook’’, zegt leerkracht Henk Lieftink van RSG Noord-Oost Veluwe in Epe. ,,Dagen van pappen en nathouden en video’s kijken.’’ Maar daar heeft hij samen met collega Sander Pol een creatieve oplossing voor gevonden. ‘Hello, Goodbye’, heet hun project waarbij leerlingen de handen uit de mouwen steken en er nog wat van leren ook.

Veluwe