Volledig scherm
Hoofdweg, Emst © Google streetview

Tweede inloopavond Hoofdweg Emst

EMST - Voor inwoners van Emst en andere geïnteresseerden houdt de gemeente Epe woensdagavond een tweede inloopbijeenkomst over de herinrichtingsplannen van de Hoofdweg en een deel van de Vaassenseweg.

De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur en wordt gehouden in kerkelijk centrum De Hoeksteen van de Hervormde Gemeente Emst aan de Vaassenseweg 1.

De gemeente zal tijdens de avond het definitieve ontwerpplan laten zien en aanwezigen kunnen hun mening geven over de voorgestelde materialen voor de herinrichting. In het definitieve ontwerpplan zijn opmerkingen verwerkt van bewoners en andere belanghebbenden die de eerste inloopbijeenkomst hebben meegemaakt. Ook is naar aanleiding van de eerste bijeenkomst het ontmoetingsplein voor de Hervormde Gemeente nader vormgegeven.

Vooruitlopend op de herinrichting van de weg worden de bestaande kabels en leidingen langs de Hoofdweg en de Vaassenseweg spoedig al vervangen. De nutsbedrijven voeren de werkzaamheden uit vanaf 24 oktober. Dit kan overlast veroorzaken. Vertegenwoordigers van de nutsbedrijven zijn tijdens de inloopbijeenkomst aanwezig om vragen te beantwoorden.

  1. Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist
    Video

    Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist

    Het zijn de dagen tussen het inleveren van de cijfers en de laatste les. ,,Op veel scholen een dooie tijd, hier eerst ook’’, zegt leerkracht Henk Lieftink van RSG Noord-Oost Veluwe in Epe. ,,Dagen van pappen en nathouden en video’s kijken.’’ Maar daar heeft hij samen met collega Sander Pol een creatieve oplossing voor gevonden. ‘Hello, Goodbye’, heet hun project waarbij leerlingen de handen uit de mouwen steken en er nog wat van leren ook.

Veluwe