Volledig scherm

Vaassense blondine in Soldaat van Oranje

VAASSEN - Zeven voorstellingen per week staat de 22-jarige Anne Wielink uit Vaassen voor een uitverkocht TheaterHangaar in Katwijk. Ze zingt danst en acteert in de musical Soldaat van Oranje alsof ze nooit anders heeft gedaan. Vaassen is trots op de talentvolle blondine die als jongste van de cast een droomrol in vervulling heeft zien gaan.

Toen ze drie jaar geleden de musical Soldaat van Oranje zag, wist Anne Wielink één ding zeker: ,,In deze musical wil ik het allerliefst spelen." De kans deed zich dit jaar voor toen de derdejaars studente Muziektheater (specialisatie klassieke zang en musical) op het conservatorium in Arnhem werd gevraagd om auditie te doen voor de vernieuwde samenstelling van de musical. Op 19 augustus is Soldaat van Oranje opnieuw in première gegaan in de TheaterHangaar in Katwijk met Anne Wielink als jongste lid van het ensemble dat de hele voorstelling omlijst met zang en dans. Ook al is ze Vaassen ontgroeid, familie, vrienden en dorpsbewoners zijn apetrots op 'hun' Anne van wie ze weten dat ze als klein meisje niets liever wilde dan acteren en zingen.

  1. Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist
    Video

    Kennismaken met de bovenbouw in een zeepkist

    Het zijn de dagen tussen het inleveren van de cijfers en de laatste les. ,,Op veel scholen een dooie tijd, hier eerst ook’’, zegt leerkracht Henk Lieftink van RSG Noord-Oost Veluwe in Epe. ,,Dagen van pappen en nathouden en video’s kijken.’’ Maar daar heeft hij samen met collega Sander Pol een creatieve oplossing voor gevonden. ‘Hello, Goodbye’, heet hun project waarbij leerlingen de handen uit de mouwen steken en er nog wat van leren ook.

Veluwe